Klinische psychologie

Foto cura

 

 

Sarah Lambrechts
Master in de psychologie, afstudeerrichting klinische en gezondheidspsychologie

Erkenningsnr. 902114974

 

 

Problemen zijn een deel van het alledaagse leven. Meestal slagen we erin om deze hindernissen aan te pakken door onze eigen veerkracht en steun van onze naaste omgeving. Maar ondanks onze intenties om een positieve verandering te realiseren, gebeurt het dat we vast komen te zitten. In dat geval kan een psycholoog uw verder op weg helpen. De aanmelding gebeurt op eigen initiatief of door middel van een doorverwijzing van uw huisarts, psychiater, Centrum Geestelijk Gezondheidszorg, etc.

 

Praktijk Cura Psychologie

Als psycholoog werk ik vanuit een oplossingsgericht kader. Hierbij wordt uw mening en perceptie gezien als een waardevolle hulpbron bij het realiseren van de gewenste veranderingen. Tijdens het intakegesprek wordt er naast een probleembeschrijving dus ook aandacht besteed aan uw doelen en wens naar verandering. In plaats van uw tekorten te bespreken, wordt de focus gericht naar aanwezige competenties en positieve intenties.

 

Tijdens het verloop van de verdere sessies wordt er in een samenwerkingsverband gezocht naar de positieve zaken die u wél wenst te behouden. Verder wordt er ook nagegaan hoe de situatie er zou uitzien indien het probleem is opgelost. We geven aandacht aan de momenten die reeds lijken op die gewenste situatie, ook al is het maar een beetje… Vanuit dat vertrekpunt wordt er nagegaan met welke haalbare stappen dit uitgebreid kan worden. Indien nuttig in functie van de begeleiding kan ook gebruik gemaakt worden van gedragstherapeutische technieken en relaxatietechnieken zoals de body-scan en ademhalingsoefeningen.

 

Maak hier online een afspraak

 

Extra informatie

https://www.vind-een-psycholoog.be/

Linkedin

Folder Sarah