Praktisch

Wilt u een afspraak maken of hebt u een vraag?
Ik ben telefonisch bereikbaar op het nummer 0498/79.69.62 en via e-mail (miet_cayzeele@hotmail.com).
Meer informatie kunt u ook vinden op www.logopediemiet.be .

 1. Aanmelding

  U kunt op eigen initiatief een afspraak maken of na doorverwijzing door de school, huisarts/specialist, orthodontist of andere instantie. Tijdens een eerste kennismakingsgesprek wordt de hulpvraag besproken en gaan we na of een logopedische behandeling zinvol is. Daarnaast worden ook de praktische afspraken en de mogelijkheden tot terugbetaling overlopen.

  Wat brengt u mee voor het intakegesprek:
  – eventuele verwijsbrief
  – klevertje van de mutualiteit

 2. Diagnostisch onderzoek

  Aan de hand van gestandaardiseerde logopedische tests wordt de problematiek uitvoerig onderzocht. Met de info verkregen uit het onderzoek, het verkennend gesprek en eventueel van derden wordt een behandelingsplan opgesteld op maat van de patiënt.

 3. Behandeling

  In samenspraak met de patiënt wordt de frequentie en het tijdstip van de logopedie afgesproken. De therapie duurt 30 minuten of 60 minuten, afhankelijk van de stoornis en de leeftijd van de patiënt. In bepaalde gevallen is therapie aan huis of op school mogelijk.

  Zowel voor het onderzoek als voor de behandeling is een voorschrift van een huisarts of geneesheer-specialist (NKO-arts, kinderarts of neuroloog) nodig. Ik help u hierbij graag verder.