Manuele Therapie

Manuele therapie

Manuele therapie is een specialisatie binnen het domein van de kinesitherapie.

Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds je houding en bewegingen verbeteren.

Hiervoor gebruikt de manueel therapeut een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: je voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn.

Eén van de technieken die een manueel therapeut onderscheidt van de gewone kinesitherapeut zijn de manipulaties. Een manipulatie is een zachte eindstandige mobilisatie, die dikwijls gepaard gaat met een geluid, de zogenaamde ‘krak’.

De manuele behandelingstechnieken omvatten o.a. mobilisaties, oscillaties en zachte manipulaties van de gewrichten, mobiliserende technieken tijdens bewegingen, neurogene mobilisaties, stretching, triggerpuntbehandeling, harmoniserende technieken, medische oefentherapie en trainingstherapie, stabilisatietraining, oefeningen voor het houdings- en bewegingsgevoel, coördinatieoefeningen, bewegingsadvies, rug- en nekscholing…

 

Bijkomende info: www.mathera.be